Cape Winemakers Guild proeverij en diner

Udo Göebel MV – eigenaar van WineMatters, importeur van Zuid-Afrikaanse wijnen – en Arjen Pleij – vinoloog en Food & Beverage manager van Kasteel Engelenburg in Brummen organiseren samen een Cape Winemakers Guild avond op zondag 22 april 2018.

Vineus bolwerk
Het thema is ditmaal ‘wijnen gemaakt door leden van de prestigieuze Cape Winemakers Guild die op de jaarlijkse veiling onder de hamer komen’. Deze jaarlijkse veiling vindt plaats op de 1e zaterdag in oktober in Stellenbosch bij Spier. Uiteraard vind ook deze proeverij weer plaats in het vineuze bolwerk van Zuid-Afrika in Europa, zijnde het prachtige Kasteel Engelenburg in Brummen, dat met meer dan 200 Zuid-Afrikaanse wijnen op de wijnkaart de grootste collectie wijnen uit dat land in Europa heeft.

Het begin
Het begon ooit allemaal op 24 augustus 1982 met acht onafhankelijke wijnmakers. Nu is het gilde gegroeid tot 50 leden. Dat lidmaatschap is louter op invitatie. Het is niet mogelijk je als wijnmaker aan te melden voor deze exclusieve club. Nee, je dient door de andere leden van het gilde gevraagd te worden. Ook is een wijnmaker op persoonlijke titel lid van het gilde en niet het bedrijf waarvoor hij werkt. Bij een eventuele overstap van een wijnmaker naar een andere werkgever blijft hij dus gewoon lid van het gilde.

Het diner
Uiteraard zal er een avondvullend programma worden aangeboden. Chef Maurice Kersten zal voor u een speciaal 5-gangen diner bereiden. Deze zullen door sommelier Arjen Pleij worden begeleid door CWG wijnen, die eerder op de veiling werden aangeboden en gekocht.

Arrangement                                                    

CWG wijn-spijs arrangement bestaande uit:

– om 16.00 uur vangt de Cape Winemakers Guild (CWG) proeverij (15 wijnen) aan onder leiding van Udo Göebel en Arjen Pleij

– aperitief om 18.30 uur met een glas CWG Vonkelwijn in de wijnkelder

– onze chef-kok heeft een mooi 5-gangen diner voor u samengesteld, de tafelsetting is table d’hote

– bijpassend wijnarrangement met CWG wijnen

– koffie met friandises ter afsluiting van het diner

– overnachting in een tweepersoonskamer

– uitgebreid ontbijtbuffet met Vonkelwijn

Comfort kamer: € 230,00 per persoon
Luxe kamer: € 250,00 per persoon
Eenpersoonstoeslag: € 15,00 per kamer

Zonder overnachting: € 130,00 per persoon

Aanmelden via Receptie Kasteel Engelenburg: info@engelenburg.com