Luxe Springfontein wijnmakersdiner bij De Kromme Watergang**

Op zondag 3 juni is er een Springfontein wijnmakersdiner in Zeeland. Sommelier Mike Dooms heeft bij de wijnen een 5-gangen diner samengesteld. We drinken er zes verschillende wijnen bij.

Aperitief: Ulumbaza White 2016

Terroir Selecton Chenin Blanc 2016

Blushes Inverse Pinotage Blanc de Noir 2016

Limestone Rocks “Dark Side of the Moon 2014”

Jonathan’s Ridge SV Pinotage 2014

Limestone Rocks “Whole Lotta Love” 2014

Ikhalezi 2009 Chenin Blanc Noble Late Harvest

Kosten pp 160€ all in.

Reserveren voor dit event kan via receptie@krommewatergang.nl of via 0031 117 348696.

De eigenaar van Springfontein, Johst Weber, is ook aanwezig om het unieke verhaal te vertellen. Tegen alle adviezen in begon hij in 1994 uit het niets: “westarted the farm from scratch whilst the wine establishment told us it would at best suitable for making good vinegar”.

De wijnmaker Tariro Masayiti komt uit Zimbabwe en durft zijn eigen weg te gaan met spannende blends, vrijwel allemaal met chenin blanc of pinotage.  Zijn vrouw Hildegard Witbooi is een ‘Paarl se meissie’ en zorgt voor de wijngaarden, nu geheel biologisch. De grond bestaat vooral uit kalksteen en dat maakt het in combinatie met de (relatieve) koelte tot een uniek terroir in Zuid-Afrika.