Luxe Springfontein wijnmakersdiner bij De Vrienden van Jacob*

Op dinsdag 5 juni is er een Springfontein wijnmakersdiner in Santpoort. Sommelier Milton Verseput heeft bij de wijnen een 4-gangen diner samengesteld. We drinken er zes verschillende wijnen bij.

Springfontein wijn-spijs arrangement bestaande uit:
– om 19.00 uur aperitief met een glas Ulumbaza White 2016
– executive chef Alain Alders en Vrienden van Jacob chefkok Frank Bakkenes koken een mooi 4-gangen diner voor u, de tafelsetting is table d’hote
– bijpassend wijnarrangement met uitleg van de wijnmaker Tariro Masayiti:

Gang 1
Terroir Selection Chenin Blanc 2016

Gang 2
LR Dark Side of the Moon 2015

Gang 3
Blushes Inverse Pinotage Blanc de Noir 2016

Gang 4
Springfontein LR Whole Lotta Love 2014

After dinner wijn: Springfontein DD Mashes Extreme 2015 cabernet sauvignon

– koffie met friandises ter afsluiting van het diner
€ 100,- pp

Reserveren kan via: udo@winematters.nl of rechtstreeks via de website, ook om te betalen.

De eigenaar van Springfontein, Johst Weber, is ook aanwezig om het unieke verhaal te vertellen. Tegen alle adviezen in begon hij in 1994 uit het niets: “we started the farm from scratch whilst the wine establishment told us it would at best suitable for making good vinegar”.

De wijnmaker Tariro Masayiti komt uit Zimbabwe en durft zijn eigen weg te gaan met spannende blends, vrijwel allemaal met chenin blanc of pinotage.  Zijn vrouw Hildegard Witbooi is een ‘Paarl se meissie’ en zorgt voor de wijngaarden, nu geheel biologisch. De grond bestaat vooral uit kalksteen en dat maakt het in combinatie met de (relatieve) koelte tot een uniek terroir in Zuid-Afrika.