Wijnmakersdiner bij Le Mortier

foto Greg Sherwood MWKom de wijnen van The Great SA Wine Company drinken met de wijnmaker Carl van de Merwe erbij. Bovendien zijn er drie Champagne’s van Brouzje!

Boek je plaats.

Op zaterdagavond 1 september van 18:30 t/m 22:30 (naar schatting) organiseren WineMatters en Hinke de Jong van Brouzje een luxe wijnmakersdiner bij restaurant Le Mortier in Haarlem. Het restaurant van chefkok Philippe Favié (Vermeer, Cheval Blanc, De Vrienden van Jacob en Latour) en gastheer Bas Averdijk (La Rive, De Vrienden van Jacob, de Bokkedoorns, Vis & Co en het Rijks restaurant) heeft een zeer goede reputatie. Samen gaan zij zorgen voor de afstemming tussen wijn en gerechten.

Hinke geeft uitleg over de drie Champagne’s. Carl geeft uitleg over zijn wijnen uit Stellenbosch.

Dit speciale diner op hoog niveau is inclusief het Champagne aperitief, Champagne bij twee gangen en drie ‘Great’ wijnen bij de overige drie gerechten. .
De prijs is slechts € 100,- p.p.! (inclusief tafelwater en koffie met friandises)
De normale prijs zou € 136,50 p.p. zijn

Aperitief:
Champagne Esprit Octavie – Goulard

Diner:
gang 1
Champagne Premier Cru L’Audacieuse Person Blanc de Blancs

gang 2
Champagne Blanc de Noirs Rémi Leroy

gang 3
The Great White 2017

gang 4
The Great Red 2015

gang 5 (kaas)
The Great Red 2017

(wijnen onder voorbehoud van wijziging)

Boek je plaats.

Restaurant Le Mortier opende in maart 2016 haar deuren in de Haarlemse binnenstad. Het concept is simpel: smaakvolle en oogstrelende gerechten voor een aangename prijs. Geniet van de Franse keuken met soms verrassende internationale elementen!

Het restaurant is zeer goed te bereiken met het openbaar vervoer dankzij de ligging op 10 minuten lopen van NS station Haarlem Centrum. Je kunt ook gebruik maken van de bus, halte Nassaulaan. Parkeergarage Raaks ligt op 350 meter afstand als je met de auto komt.

Le Mortier
Nassaulaan 1
2011PB Haarlem
Tel.: 023-583 69 59

 Dieetwensen, vega of pesca graag tevoren doorgeven!