Boekenhoutskloof Sémillon 2016

We hebben een paar doosjes Boekenhoutskloof Sémillon 2016 op de kop getikt. Voor € 27,50 per fles, stuur een bericht als je wat wilt hebben.

Bijzonder complexe wijn. Prachtig bleekgeel van kleur. In de geur een melange van versgeperste citroenen, sappige peren, oranjebloesem, zachte citroenpudding en kamperfoelie. De wijn is rijk, elegant, levendig en mineralig tegelijk. Het houtgebruik is evident: in de smaak wat vanille en amandelen. Dit alles eindigend in een lange, droge, notige afdronk met perzikbloesem en subtiel marsepein.

Spijs & moment
Een geweldige, karaktervolle witte eetwijn. Serveer iets bijzonders, iets wat rijk aan smaak is: bijvoorbeeld een kreeftsalade, gerechten met krab of een kruidige Marokkaanse kiptajine. Dit is geen wijn om even op het terras of bij de borrel te serveren.

Past goed bij: kreeft, krab, kruidige tajine, gegrilde kip

Dit bericht is gepost in Nieuw!. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *