Female Winemakers Day

Dit event is tot nader order uitgesteld!

Op zondag 24 mei 2020 komen er vijf Zuid-Afrikaanse wijnmaaksters naar Kasteel Engelenburg!
Het idee ontstond verleden jaar met twee wijnmaaksters aan tafel. Hoe leuk is het om een vijftal vrouwen in de wijn aan u voor te stellen:

* Andrea Mullineux (Mullineux Family Wines in Swartland en Leeu Passant in Franschhoek) is lid van het prestigieuze Cape Winemakers Guild (CWG). Mullineux is al drie keer verkozen tot beste wijnhuis van Zuid-Afrika in Platter’s en Andrea is verkozen tot “Winemaker of the Year” door Wine Enthusiast.

* Elizma Visser (Olifantsberg in Breedekloof) is wijnmaakster en wijngaarddeskundige. Door de investeringen van eigenaar Paul en de passie en gedrevenheid van Elizma is de kwaliteit bij Olifantsberg met rasse schreden omhoog gevlogen.

* Samantha O’Keefe (Lismore Vineyards in Greyton) is vanuit de VS naar Zuid-Afrika gekomen om zich te ontwikkelen tot een van de top wijnmakers van de Westkaap. Na een desastreuze brand in december 2019 is ze weer bezig alles op te bouwen.

* Corlea Fourie (Bosman Family Wines in Wellington en in de Hemel-en-Aarde Vallei) is rustig en bescheiden maar is vol vuur en vlam als het over haar wijnen gaat. Zeer innovatief en ze komt regelmatig met nieuwe wijnen.

* Monique Breuer (Serendipity in de Hemel-en-Aarde Vallei) de sympathieke en gedreven dame sinds enige jaren haar eigen Pinot Noir maakt, o.a. in de Kaap. Haar droom is om pinot noir te maken in alle continenten!

Op zondag 24 mei willen we alle wijnmaaksters de kans geven om in een korte masterclass hun verhaal te vertellen en hun twee beste wijnen te presenteren. U leest het goed: vijf masterclasses in totaal!
3 voor de lunch en 2 erna. De lunch zal informeel zijn, zodat alle aandacht naar deze bijzondere vrouwen en hun wijnen gaat.

In verschillende settings en in verschillende ruimten krijgt u de kans om deze wijnmaaksters beter te leren kennen. Het aperitief zal in onze Middeleeuwse wijnkelder geschonken worden, want na zoveel proeven en luisteren gaat er niets boven een Methode Cap Classique (MCC) van uiteraard ook een vrouwelijke wijnmaakster: Melissa Nelsen.

Tijdens het daaropvolgende diner zal er ruimte zijn voor één wijn per gang van de verschillende wijnmaaksters. Arjen Pleij MV zal de wijnen en het spijs met de chef Tom Langenkamp voor zijn rekening nemen.

De bijdrage voor het hele programma (inclusief lunch, masterclasses, wijnen, water en diner) zijn € 150,00 p.p.

Elizma VisserMonique BreuerSamantha O'KeefeCorlea Fourie

 

Meer informatie over hun wijnen:

Mullineux Family Wines    www.mlfwines.com

Olifantsberg Wines           www.olifantsberg.com

Lismore Estate Vineyards  www.lismore.co.za

Bosman Family Wines      bosmanwines.com

Serendipity                       pinotnoirserendipity.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *