Veelgestelde vragen – over het assortiment

Wie en wat is WineMatters?

WineMatters is een bedrijf van Udo Göebel. WineMatters verkoopt een selectie van de beste Zuid-Afrikaanse wijnen. Eigen import, geen tussenhandel, rechtstreeks naar de liefhebber.

Wat voor wijnen verkopen jullie?

Een range van de beste Zuid-Afrikaanse wijnen, variërend van rood, wit en rosé tot droog, zoet of mousserend. Vrijwel alleen van kleine familiebedrijven, die oog hebben voor kwaliteit en alleen wijnen die wij persoonlijk lekker vinden. De selectie is tot stand gekomen na een inkoopreis van zes maanden door het land, waarbij de uitgekozen wineries meerdere malen bezocht zijn. De afgelopen jaren is het assortiment steeds verder verfijnt en verbeterd.

Kan ik alleen Zuid-Afrikaanse wijnen bij jullie kopen?

Ja, WineMatters heeft zich gespecialiseerd in Zuid-Afrika. Als je een Zuid-Afrikaanse wijn zoekt die niet in ons vaste assortiment zit, kun je een vrijblijvende mail sturen aan udo@winematters.nl met een uitgebreide omschrijving van de gezochte wijn. We zullen dan kijken of die door ons te leveren is. Dat zal wel altijd per doos van 6 of 12 zijn. Een bekend voorbeeld van een wijn die ik regelmatig voor mensen bestel is “Cogmans Kloof” white muscat.

Ik wil wijn cadeau doen, wat zijn de mogelijkheden?

Een ander dan uw eigen adres kiezen is mogelijk, de wijn wordt dan daar bezorgd. Zet dan je eigen naam en adres in de opmerkingen regel van de kassa, anders weet de ontvanger niet wie de wijn cadeau geeft!

Wat gebeurt er als de bestelde wijn niet op voorraad is?

We proberen dit uiteraard te voorkomen, maar mocht het toch gebeuren dan nemen wij contact op. Wij bieden dan een alternatief aan of leveren de wijn later uit.

Wat te doen als er iets mis is met de bestelling?

Controleer de bestelling voordat je je handtekening voor ontvangst zet: kijk of de juiste wijnen zijn geleverd en of er geen breuk is. Ontdek je iets verkeerds, dan wordt de bestelling direct mee terug genomen.
Als de wijn kurk heeft of anderszins niet goed is neem dan contact op, dan lossen wij dat op. Mocht de wijn niet aan je smaak voldoen, dan kan er geruild worden. Dat kost niks als je langs komt, maar wil je de wijnen verzenden, dan betaal je de bezorgkosten. Neem eerst even contact op. Deze garantie geldt tot maximaal zes maanden na aankoop.

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Voor het uitvoeren van de bestelling worden uw persoonsgegevens opgenomen in het klantenbestand van WineMatters. Wij houden ons uiteraard aan de toepasselijke wet- en regelgeving met betrekking tot de bescherming van persoonsgegevens. In geen geval zullen deze gegevens zonder toestemming ter beschikking gesteld worden aan derden.

Mijn vraag staat er niet bij, wat nu?

Neem contact op, we lossen het zo snel mogelijk op.