Wijnproeverijen

WineMatters kan wijnproeverijen voor iedere groep en op iedere locatie geven. Een wijnproeverij thuis, op het werk of bij de vereniging, het is allemaal mogelijk. Zowel deskundigen als wijnbeginners: iedereen met een gezonde interesse in wijn kan met een proeverij meedoen.Heeft u er wel eens aan gedacht om een wijnproeverij te organiseren? Met een groep vrienden of familie, met alle collega’s op vrijdagmiddag of met een fanatieke groep wijnliefhebbers? WineMatters organiseert wijnproeverijen op maat, op iedere locatie (Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht), en voor iedere doelgroep. Alles is mogelijk: een leerzame bijeenkomst of een ontspannen proeverij, in huiselijke sfeer of op kantoor, rond een specifiek onderwerp of juist met algemene informatie over wijnland Zuid-Afrika.

Informele proeverij thuis (voorbeeld)

Een groepje vrienden komt bij elkaar om wijn te gaan proeven. Iedereen installeert zich rond de keukentafel. Wij vertellen daarna hoe wijnproeven werkt en de groep proeft acht glazen.

Wie? 12 vrienden, buren, collega’s of familie: allemaal wijnliefhebbers.
Waar? Gewoon thuis. WineMatters zorgt voor wijnglazen, spuugbakken en andere benodigdheden. De gastheer of gastvrouw zorgt eventueel voor lekkere hapjes.
Welke wijnen? 1 aperitief, 3 witte wijnen, 3 rode wijnen, 1 dessertwijn. Prijsklasse van € 6,95 tot € 22,95.
Hoe? De sfeer is ontspannen en iedereen kan vragen wat hij nou altijd al over wijn wilde weten.
Kosten? vaste prijs € 250,- (van 6 tot 14 deelnemers)
Wat kan er nog meer? Wat dacht je van een wijnproeverij als een origineel cadeau?

WineMatters kan wijnproeverijen op maat organiseren. De proeverij zal worden gegeven door Udo Göebel, drievoudig Vinoloog van het Jaar, Magister Vini en Zuid-Afrika-specialist of door een van de kundige wijnexperts waarmee ik samenwerk. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken: udo@winematters.nl of 06 18334966.

Let op: de proeverijen worden alleen in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht gegeven.

Zakelijke wijnproeverij (voorbeeld)

Een hypotheekverstrekker wil klanten en relaties uitnodigen, maar niet om alleen te komen borrelen. Een wijnproeverij is een goede oplossing: zowel beginners als gevorderden staan enthousiast te ruiken en te proeven, te slurpen en te spugen.

Wie? 20 klanten en relaties
Waar? Op het kantoor van de hypotheekverstrekker. WineMatters nam zelf glazen, spuugbakken en beamer mee, de gastheer zorgde voor lekkere hapjes na afloop.
Welke wijnen? 1 vonkelwyn, 4 witte wijnen, 4 rode wijnen. Prijsklasse van € 7,45 tot € 29,95.
Hoe? Udo geeft een korte uitleg om zijn passie voor Zuid-Afrikaanse wijnen te verklaren. Daarna gaan alle deelnemers proeven. De wijnen worden stuk voor stuk kort besproken.
Kosten? € 295,- (excl. BTW)
Wat kan er nog meer? Zo’n wijnproeverij is ook leuk als alternatieve vrijdagmiddagborrel op kantoor. En wat dacht je van een feest voor een jarige collega? Of om de succesvolle afronding van een project te vieren?

Wijnproeverij voor professionals (voorbeeld)

Een wijngilde, een club van wijnkenners, houdt een proeverij met als thema Zuid-Afrika. Udo vertelt op de proeverij over de Zuid-Afrikaanse biodiversiteit en het terroir en bespreekt de invloed van de wijnmaker op het proces. Op de proeverij wordt op niveau gediscussieerd over de wijnen.

Wie? 13 professionele wijnliefhebbers
Waar? In de zaal waar het wijngilde altijd bij elkaar komt. Alle faciliteiten zijn hier aanwezig.
Welke wijnen? 5 witte wijnen, 5 rode wijnen. Prijsklasse van € 8,45 tot € 24,95.
Hoe? Na de lezing van Udo worden de wijnen zorgvuldig en kritisch geproefd.
Kosten? € 350,- (incl. BTW)
Wat kan er nog meer? Zo’n wijnproeverij is ook interessant voor een een groep wijncursisten.